کانتینر محفظه ای است بادوام که مهمترین وظیفه آن حفظ اشیائ جابجا شونده و  تسهیل در  بارگیری و باراندازی می­باشد. کانتینرها بر اساس ابعاد و کاربرد آنها، طبقه بندی می گردند، ابعاد یک کانتینر برحسب فوت مشخص می شود. کانتینرها دارای طول ۱۰، ۲۰، ۳۰و۴۰ فوت هستند که رایج ترین آنها کانتینر۲۰ فوت و ۴۰ فوت می باشند.

البته توجه داشته باشید در حال حاضر از کانتینرهای ۴۵ فوتی نیز در خطوط کشتیرانی استفاده می شود.

کانتینر ۲۰ فوت معمولی (GD: general duty ) :

کانتینر ۲۰ فوت دارای ۶ متر طول ۲٫۵ متر عرض و ارتفاع ۲٫۶۰ متر و ظرفیت مجاز بارگیری ۲۱ تن که عمدتا برای کالاهای با حجم کم و وزن بالا کاربرد دارد.

کانتینر ۲۰ فوت سنگین (HD: 20" FT HEAVY DUTY CONTAINER)

ابعاد این کانتینر نیز همانند کانتینر ۲۰فوت معمولی است با این تفاوت که با تقویت شاسی کانتینر HD ظرفیت مجاز بارگیری آن به ۲۶ تن افزایش یافته و عمدتا برای جابجایی کالاهای با وزن متمرکز بالا و حجم کم ماننده سنگ کوپ و یا دستگاههای سنگین صنعتی کاربرد دارد.

کانتینر ۴۰ فوت معمولی:

کانتینر ۴۰ فوت دارای ۱۲ متر طول ۲٫۵ متر عرض و ارتفاع ۲٫۶۰ متری می باشد، این کانتینر در صنعت حمل و نقل عمدتا برای جابجایی کالا های حجمی استفاده می شود

کانتینر ۴۰ فوت بلند: HIGHCUBE

کانتینر HighCube دارای ۱۲ متر طول ۲٫۵ متر عرض و ارتفاع ۲٫۹۰ متری می باشد، تمایز این کانتیرها با کانتیر ۴۰ فوت در ارتفاع آن می باشد که به همین سبب به کانتینر بلند نیز معروفند. این نوع کانتینر برای حمل کالاهایی با ارتفاع بلند  یا حجم بیشتر به کار می روند.

کانتینر معمولی یا کالای خشک

در ادبیات حمل و نقل بین المللی به آنها (  GP: General (Purpose  یا کانتینرهای DC: Dry Containers))  اطلاق می شود، این مدل کانتینر جزو رایج ترین و پر کاربردترین  کانتینر می­باشد که در تمام ابعاد خصوصا ۲۰و۴۰ فوت مورد استفاده قرار  می گیرد.

کانتینر یخچالی (Reefer Container)

با توجه به اینکه این کانتینر دارای سیستم خنک کننده می باشد مناسب برای حمل مواد غذایی و کالاهای فاسد شدنی است. این مدل کانتینر نیز عمدتا در ابعاد ۲۰ و  ۴۰ فوت مورد استفاده قرار می­گیرد و برق سیستم خنک کننده آن نیز توسط محوطه و یا کشتی تامین می­گردد، باید توجه داشت که کانتینر و تریلی یخچالی محفظه نگهدارنده بار هستند و کاکرد سردخانه به­گونه­ای که محموله گرم درآنها قرارداده شود و محموله توسط کانتینر خنک شود وجود ندارد.

کانتینر پهلو باز (Open Side Container)

در قسمت پهلوی کانتینر یک درب  یا چند درب بازشوی بزرگ قرار دارد که این مزیت باعث سهولت در بارگیری می شود.

کانتینر روباز (Open Top Container)

همانطور که از اسمش پیداست این نوع کانتینر بدون سقف می باشد و برای حمل کالاهای فله و یا محمولاتی که امکان بارگیری آنها از درب جلو یا کناری کانتینر فراهم نباشد  به کار می رود. برای پوشاندن سقف کانتینر از پارچه های برزنتی بهره می گیرند.

کانتینر مخزن دار (Tank Container)

برای جابه جایی مایعات معمولی و خطرناک و گازها از این دسته از کانتینر که بدنه آن یک جداره یا دو جداره است، استفاده می شود. به لحاظ ارزش، در گروه کانتینرهای بسیار گران قیمت قرار گرفته و حفاظت آنها، به جهت خطراتی که می تواند متوجه کالاهای ویژه داخل آن شود، اهمیت زیادی دارد.

کانتینر تاشو (Flatrack Container)

کانتینرهای تاشو کاربرد بسیار کمی را دارا هستند و با توجه به تا شدن این کانتینرها فضای کمی را اشغال می کنند.

کانتینر مسطح (Platform Container)

این نوع کانتینر، کالا در سطح تحتانی آن بارگیری و پس از مهار، آماده حمل و جابه جایی می شود.برای حمل و نقل اقلام سنگین از قبیل ماشین آلات، آهن و فولاد کاربرد دارد.